viver arbres fruiters lo verger

Albercoquers​​

Prunus armeniaca

Plançons d’un any empeltats sobre mirabolà i albercoquer franc a 12€

Les varietats d’albercoquer són de per si varietats rústiques tot i que aquesta espècie no acostuma a ser la més fàcil de cultivar. Els climes i els sòls massa humits no els hi convenen.  

Les varietats tradicionals d’albercoquers, en general són autofèrtils, és a dir, no els hi calen altres varietats pol·linitzadores.

Blanc

EXHAURIT

Albercoc primerenc de pell blanca amb la galta rosada. De polpa també blanca. Molt gustós. L'arbre originari es troba a l'Albesa a la comarca de La Noguera.
Període de maduració: Mitjans de juny.

Bulida

EXHAURIT

Fruits grossos primerencs de color taronja daurat. Molt sucós i perfumat. Varietat ben adaptada a climes càlids. És originari de Múrcia.
Període de maduració: Finals de juny.

Moniquí

EXHAURIT

La pell és de color blanc crema amb tons rogencs. La polpa és blanca, perfumada, dolça i sucosa, d'excel·lent qualitat gustativa. Varietat autoincompatible, necessita una altra varietat per ser pol·linitzada, com per exemple Bulida. És originari de Múrcia.
Període de maduració: De finals de juny a principis de juliol.

Roig de Rosselló

EXHAURIT

Molt bona qualitat gustativa, molt aromàtic, polpa taronja. De floració precoç. Bona productivitat. És originària de la Catalunya Nord.
Període de maduració: Mitjans de juliol.

Pêche de Nancy

EXHAURIT

Considerada com una de les varietats més resistents al fred. Fruits grossos de color groc daurat. La polpa és molt aromàtica, fina, sucosa, es fon a la boca. Es cultiva al nord i al centre de França.
Període de maduració: Finals de juliol.