viver arbres fruiters lo verger

Cirerers

Prunus avium

Plançons d’un any empeltats sobre Santa Llúcia i cirerer franc a 12€

Els cirerers s’adapten a qualsevol tipus de clima, ja sigui en regions càlides i seques o bé en regions amb climes freds i humits. Bona adaptació fins als 1.000 metres d’altitud. 

Necessiten un pol·linitzador.

Burlat

EXHAURIT

Cireres grosses d’un vermell fosc brillant. Polpa ferma, cruixent, dolça i perfumada. Boníssima! Pol·linitza a Napoleó. Molt popular a França. Període de maduració: Finals de maig.

Popa de Vaca

EXHAURIT

Varietat pallaresa, ben única! Empeltada a partir d’un cirerer molt antic del poble de Balestui. Com el seu nom indica, les cireres tenen una forma que recorda a les mamelles d’una vaca. Cireres allargades, de pell vermellosa clara, polpa blanca i ferma.
Període de maduració: Principis de juny.

Garrofal de Lleida

EXHAURIT

Cirera de calibre mitjà a gros. Dolça i amb bona acidesa. Polpa cruixent. Recuperada per Cultures Trobades.
Període de maduració: Juny.

Trompe geai

EXHAURIT

Varietat francesa, les cireres són grogues, de mida mitjana, de polpa ferma i dolces. El seu nom ho deixa clar, la seva traducció és "enganya gaig". Així doncs els ocells no se les menjaran, esperaran que es posin vermelles…!
Període de maduració: Mitjans de juny.

Napoleó

EXHAURIT

Varietat vigorosa, tardana i productiva. Cirera mitjana de color vermell sobre fons groc. El seu color el farà passar per desapercebut pels ocells. Polpa de color crema, ferma i sucosa. De sabor dolç i perfumat. Bona conservació. Pol·linitza a gairebé qualsevol varietat. Antiga varietat originària d'Alemanya, però també molt popular a la regió d'Avinyó.
Període de maduració: Principis de juliol.