viver arbres fruiters lo verger

Pereres

Pyrus communis

Plançons d’un any empeltats sobre codonyer Ba29 i perera franca a 12€

La perera és un arbre delicat com el seu fruit, necessita les condicions ideals per fructificar. Prefereix climes frescos amb gelades moderades a l’hivern. La pol·linització tampoc sol ser fàcil, per això sempre que es pugui, s’escolliran varietats compatibles alhora de ser pol·linitzades. Però bé, s’ha de reconèixer que una bona pera és menjar de déus.

de Sant Joan

EXHAURIT

Pera de petit calibre, és la més primerenca de totes! Pell verdosa amb tonalitats vermelles al costat on li ha tocat els sol. Polpa blanca, cruixent, dolça i aromàtica. Coneguda també com a pera Castells.
Període de maduració: Tal i com indica el seu nom, la collirem pels vols del solstici d'estiu.

Magallona

Pera de petit calibre. Pell de color groc amb tonalitats vermelles al costat on li ha tocat el sol. Dolça i cruixent. Li deien "la del sucre".
Període de maduració: Mitjans de juliol.

Primerenca de Trévoux

Pera de mitjà a gran calibre. Pell fina, groga, amb presència de puntejat. Polpa blanca, perfumada i refrescant, es fon a la boca. Pol·linitzada per Conference. Varietat originària del nord de Lió.
Període de maduració: Principis d’agost.
Període de conservació: Alguns dies.

Conference​

EXHAURIT

Pera de calibre mitjà, allargada, de pell verda que esdevé marró. Polpa fina i melosa, sucosa, dolça i perfumada. Arbre productiu. Sensible a temperatures per sobre dels 37°C. Pol·linitzada per la perera de Puigcerdà. Varietat originària d’Anglaterra.
Període de maduració: Setembre / Octubre.
Període de conservació: 1 mes.

Flor d'hivern

EXHAURIT

Fruit gros, de pell gruixuda de color verd amb tonalitats vermelles a la part assolellada. Polpa blanca, cruixent i dolça. De bona conservació.
Període de maduració: Setembre / Octubre.
Període de conservació: 2 mesos.

de Puigcerdà

EXHAURIT

Fruits grossos de pell verda-groguenca amb presència de puntejat. Polpa melosa, sucosa, dolça i molt perfumada. Varietat originària de la Vall del Loira, però antigament va ser molt cultivada a la Cerdanya, d’aquí el seu nom en català. A França s’anomena Doyenné du Comice.
Període de maduració: Octubre.
Període de conservació: 1 mes.

de Cardós

EXHAURIT

És la varietat de pera més popular al Pallars. La seva qualitat gustativa és mediocre en cru, però un cop cuita és exquisita. El tret principal que la defineix és que al coures el color de la polpa passa a rosat. Ingredient obligatori per a l'elaboració de l'allioli de codony al Pallars Sobirà. Provinent de Montardit de Dalt.
Període de maduració: Finals d’octubre.
Període de conservació: Tot l’hivern.