Malus domestica
Plançons d’un any empeltats sobre pomera M7, pomera M111 i pomera franca a 12€
Exhaurits els plançons empeltats sobre pomera franca
Les pomeres són arbres agraïts a nivell de cultiu, prefereixen sòls frescos, no tenen molta afinitat pels sòls massa secs. En terrenys amb un cert relleu sempre es desenvoluparan millor a les parts baixes.
Necessiten un pol·linitzador.
Poma primerenca de gran valor gustatiu. La polpa és cruixent, molt sucosa i amb un sabor pronunciat molt agradable. Produeix millor en alçada. Origen danès.
Període de maduració: Finals d’agost.
Període de conservació: 1 mes.
Excel·lent varietat pol·linitzadora degut a la seva floració esglaonada. Força resistent a les gelades tardanes. El seu perfum és salvatge, ensucrat i acídul alhora. És sucosa i perfumada. Bon comportament en alçada. Originària de centreeuropa.
Període de maduració: Principis de setembre.
Període de conservació: 1 mes.
Pell de color groc verdós amb tonalitats vermelles a la part assolellada. Polpa cruixent, de gust suau i agradable. Varietat local pallaresa.
Període de maduració: Octubre.
Període de conservació: Fins a 3 mesos.
EXHAURIT
Poma de calibre mitjà, més ampla que alta. Pell de color blanc groguenca, lluent amb tons vermells a la part assolellada. Polpa entre blanca i verdosa, sucosa, textura ferma, dolça i perfumada. També es consumeix cuita. Originària de la part aragonesa de la Depressió de l’Ebre.
Període de maduració: Octubre.
Període de conservació: Tot l’hivern.
EXHAURIT
Arbre de poc vigor, es carrega molt de fruits. Poma de petit a mitjà calibre. Pell verdosa. De forma allargada, és més estreta a la base. Polpa tendra, dolça, amb un toc acídul i sucosa. Bona conservació. Varietat trobada a les Valls d'Àneu.
Període de maduració: Octubre.
Període de conservació: Tot l’hivern.
Poma de calibre mitjà a gran. Pell verdosa amb tons rosats a la part assolellada. De forma allargada, és més estreta a la base. Polpa de color blanc crema, poc sucosa, dolça i tendre. Molt bona conservació, durant aquest procés agafen coloració groguenca.
Període de maduració: Octubre / Novembre.
Període de conservació: Fins a principis de primavera.
EXHAURIT
Poma de calibre mitjà a gran. Pell
de color groc verdós, amb tons rosats a la part assolellada. De forma allargada, és més estreta a la base. Polpa blanca, cruixent, sucosa i d’una excel·lent qualitat gustativa. Bona conservació. Cultivada extensament per tota la Península fins als anys 50.
Període de maduració: Octubre / Novembre.
Període de conservació: Tot l'hivern.
Poma de gran calibre, de forma lleugerament allargada. La pell és de color groc fosc amb tons vermells a la part assolellada. Polpa fina i cruixent, sucosa, dolça, lleugerament acídula i bon aroma. Excel·lent poma pel consum en fresc, bona per a coure i molt bona conservació. Present a l’Alta Ribagorça, però també a França, on es coneix amb el nom de Belle Fleur Jaune.
Període de maduració: Novembre.
Període de conservació: Fins a gener.
EXHAURIT
Pell amb tonalitats roses. Polpa de color blanc immaculat, cruixent, molt sucosa, dolça i perfumada. Floració molt tardana, és així doncs una varietat molt resistent a les gelades primaverals. Adaptada a climes freds i a l’alçada. Molt bona conservació. Originària d’un poble del massís del Jura amb presència de salins (d’aquí el nom), igual que Gerri de la Sal!
Període de maduració: Novembre.
Període de conservació: Fins a la primavera!