Prunus domestica
Plançons d’un any empeltats sobre mirabolà a 12€
La prunera és l’arbre fruiter de més fàcil cultiu. És un arbre rústic, resisteix la sequera, a l’excés d’aigua, a les terres pobres o massa argiloses. És un arbre que no suporta la poda. Si es vol es pot fer és fer una poda de formació el primer any i després deixar que faci la seva.
Necessita un pol·linitzador.
EXHAURIT
Pell de color entre rosat i vermellós. Varietat recuperada per Cultures Trobades d'un arbre de més de 60 anys trobat a Gualda, al Segrià. Semblaria que van portat la varietat del Prat del Llobregat.
Període de maduració: Finals de juny
EXHAURIT
Petit fruit esfèric una mica aplanat. Pell de fons groc amb tonalitats vermelles. Polpa fema. De tan petit i tan dolç, es menja com si fos una llaminadura. Reproduït a partir d'un arbre situat a Gerri de la Sal.
Període de maduració: Primera quinzena de juliol.
EXHAURIT
Petit fruit groc daurat, sucós i dolç. De gust recorda als albercocs. Originària de la Vall del Loira.
Període de maduració: Principis d’agost.
EXHAURIT
Pruna de petit calibre. De color groc tant l’exterior com l’interior. Molt productiu, excel·lent qualitat. Evitar en climes càlids. Molt ben adaptada a l’alta muntanya.
Període de maduració: Mitjans d’agost.
EXHAURIT
Pruna de petit calibre. De color groc tant l’exterior com l’interior. Molt productiu, excel·lent qualitat. Evitar en climes càlids. Molt ben adaptada a l’alta muntanya.
Període de maduració: Mitjans d’agost.
Pruna de calibre mitjà a gros de forma allargada. Pell de coloració violeta. Polpa sucosa i dolça. Es pot consumir tant crua, com en melmelades o assecada. Molt cultivada al sud-ouest de França per fer-ne pruna seca.
Període de maduració: Finals d’agost.
EXHAURIT
Encara ara se’n troben a molts marges i horts del Pallars. Molt ben adaptada a les condicions locals. Pell de color verd-violaci. Polpa groga-verdosa. El calibre dels prinyons és molt petit, tenen 2 cm de diàmetre. Com un caramel, petit, dolç i poc sucós, ideal per anar picant! Semblaria que són bons per assecar.
Període de maduració: Finals d’agost.
EXHAURIT
Pruna de petit calibre. Pell groga i polpa groga, sucosa i dolça. Varietat pallaresa conservada pel Consell Comarcal.
Període de maduració: Finals d’agost.