viver arbres fruiters lo verger

Caquiers

Diospyrus kaki

Plançons d’un any empeltats sobre Diospyrus lotus a 15€

El caquier és una arbre fàcil de cultivar, s’adapta tant en ambients secs com en ambients humits. És resistent a les plagues. A la tardor, tant el seu fullatge com els seus fruits de tons vermells donaran color al verger. És un arbre que pot créixer molt, fins a 12 metres d’alt.  

Els caquiers es classifiquen en dos grans grups, aquells de fruits astringents (aspres), els quals un cop collits, s’han de deixar estovar per tal que perdin l’aspror. I aquells que es mengen amb la polpa ferma, els no astringents, tot i que si es deixen estovar seran més dolços.

Els caquiers són autofèrtils, és a dir, no els hi calen altres varietats pol·linitzadores.

Tomàquet

EXHAURIT

Fruit de mitjà a petit calibre, aplatat. De polpa sucosa, és particularment dolça. El seu color vermell tomata ens avisarà que ja estan madurs. Varietat astringent, tot i que al madurar, perdrà l'astringència ràpidament.
Període de maduració: A partir de finals de setembre.

Tipus

EXHAURIT

Fruit de calibre mitjà, esfèric. Pell i polpa de color taronja. Astringent.
Període de maduració: A partir de finals d'octubre.

de Gerri

EXHAURIT

Varietat d'origen desconegut, però ben present des de fa dècades als horts de Gerri, on podem trobar diversos caquiers produint aquesta mateixa varietat. El fruit és de mitjà calibre, esfèric i de color taronja. Astringent.
Període de maduració: A partir de novembre.